Istoric
Clubul Saigon București, s-a înființat în anul 2003, în urma antrenamentelor susținute de către Maestrul Florin Macovei, actualmente Președinte al “Federației Române de Vovinam Viet vo Dao" (FRVV) și Secretar General al Federației Mondiale de Vovinam (WVVF)
În anul 2003, clubul s-a afiliat “Federației Române de Arte Marțiale de Contact”, departamentul “Vovinam Viet vo Dao” în urma obținerii “Certificatului de Identitate Sportivă”, acordat de către Ministerul Tineretului și Sportului.
Clubul Saigon și-a desfășurat antrenamentele în București urmând programa specifcă “Federației Internaționale de Vovinam”.
Primele antrenamente au avut loc în sala de sport “Tora Club” sub tribuna din incinta Stadionului Tineretului, actualmente demolat. Datorită acestei demolări, antrenamentele s-au mutat în sala de gimnastică din incinta “Ștrandul Tineretului”.
Intențiile proprietarului de a moderniza respectiva sală, au determinat mutarea antrenamentelor în sala de sport a Liceului Constantin Brâncoveanu. Noua legislație a învățământului din anul 2006, a obligat clubul la găsirea unei noi săli de antrenament. Începând cu anul 2006, antrenamentele s-au desfășurat în sala de sport a Liceului Miguel de Cervantes.
De-alungul timpului, depășind obstacolele apărute, Clubul Saigon a avut rezultate notabile la toate competițiile naționale și internaționale specifice stilului. Pe lângă sportivii clubului, la antrenamente au participat și sportivi care ulterior au deschis propriile cluburi în diferite orașe ale țării.